Трибуна / Новини / Турция поиска израелският посланик в Анкара да се върне в страната си

Турция поиска израелският посланик в Анкара да се върне в страната си

Турското министерство на външните работи привика посланика на Израел във връзка с най-новите събития в Газа, предаде турската частна телевизия НТВ. Телевизионният канал се позовава на източници от министерството, предаде БТА.

Според информацията турската страна е изразила пред посланика на Израел в Анкара Ейтан Наех възраженията си във връзка със събитията в ивицата Газа. Било е препоръчано на дипломата да се върне в Израел „за известно време“.

Същевременно посланикът на Турция в Тел Авив Кемал Йокем е бил повикан за консултации в Анкара и вече се намира в страната.

По-рано днес Анкара призова мюсюлманския свят да преразгледа връзките си с Израел. Турция поиска извънредна среща на Организацията за ислямско сътрудничество.Междувременно ден след като десетки хиляди палестинци протестираха на границата на ивицата Газа с Израел, десетки тела бяха пренесени по улиците на анклава за погребение, предаде ДПА.

Общо 60 палестинци бяха убити от израелските сили по време на протестите и 35 бяха погребани днес. Сред загиналите е и 8-месечно дете.

Източник: http://inews.bg/Свят/Турция-поиска-израелският-посланик-в-Анкара-да-се-върне-в-страната-си_l.a_c.371_i.592778.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box