Трибуна / Новини / Тръмп и Ким ще разговарят още утре вечер

Тръмп и Ким ще разговарят още утре вечер

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна във Виетнам, преди срещата му с американския президент Доналд Тръмп. Президентът на САЩ и лидерът на Северна Корея вече отпътуваха за Ханой, където ще проведат две лични срещи, за да преговарят за разоръжаването на Корейския полуостров. Доналд Тръмп ще пристигне във Виетнам късно във вторник местно време, съобщава Ройтерс, предаде БГНЕС.

В сряда той ще се срещне с виетнамски лидери, преди вечерта да се виси лично с Ким Чен ун и двамата да завършат деня с вечеря със съветници. В четвъртък Тръмп и Ким ще имат още една среща.

Втората американско-корейска среща се случва след миналогодишните историческите първи разговори в Сингапур.

Лидерът на Северна Корея вече пристигна във Виетнам. Гвардия и тълпа развяваща знамена от двете страни на червения килим го посрещнаха, когато той пристигна в пограничния град Донг Данг. След това той се качи в кола, която го откара до столицата Ханой, където охрана и други тълпи го чакат.

Хора от службите за сигурност, държавни представители и фотографи обградиха севернокорейският лидер и неговата свита докато те се качваха в колата.

Ким пътува със сестра си Ким Йо Чен и с един от главните си преговарящи Ким Йон Чоу.

Източник: http://inews.bg/Свят/Тръмп-и-Ким-ще-разговарят-още-утре-вечер_l.a_c.371_i.620119.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box