Трибуна / Новини / Тръмп готов на безмитна търговия с ЕС, но само двустранна

Тръмп готов на безмитна търговия с ЕС, но само двустранна

Президентът Доналд Тръмп обяви, че ще премахне митата върху вноса на стоманени и алуминиеви продукти за страните от Европейския съюз… само ако държавите членки отменят аналогичните мерки срещу американската промишленост. Това написа американски лидер в своя „Туитър“ акаунт, предаде БГНЕС.

„Европейският съюз, прекрасни държави, които се отнасят толкова зле със САЩ в областта на търговията, се оплакват от митата върху стоманата и алуминия. Ако те отменят своите ужасни търговските бариери и тарифи върху американските вносни продукти, тогава ние ще отменим нашите. Голям дефицит. Ако не (го сторят), ние ще таксуваме автомобилите и други неща. ЧЕСТНО!“, гласи съобщението на американския държавен глава в социалната медия.

Както БГНЕС припомня, в четвъртък Тръмп подписа законопроекта за въвеждането на мита върху вноса на стоманени и алуминиеви продукти в страната. Тарифите ще бъдат, съответно, 25% за стоманата и 10% за алуминия, като те трябва да влязат в сила след 14 дни. Очаква се редица страни да бъдат освободени от плащането на митата като Канада и Мексико, но към момента това са само предположения.

Източник: http://inews.bg/Свят/Тръмп-готов-на-безмитна-търговия-с-ЕС-но-само-двустранна_l.a_c.371_i.587032.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box