Трибуна / Новини / Робърт Де Ниро обвини Тръмп в расизъм

Робърт Де Ниро обвини Тръмп в расизъм

Робърт Де Ниро нарече американския президент Доналд Тръмп „истински расист“, чиито действия могат да доведат до прояви на фашизъм сред американското общество.

Според Де Ниро, Доналд Тръмп е станал „по-лош“ от момента на встъпването си в длъжност. Актьорът не е доволен от расистките възгледи на президента на Щатите, свидетелстващи за симпатизирането му на идеята за превъзходство на бялата раса, пише „Сега“.

В интервю за Гардиан Де Ниро говори за неоправданите надежди за Тръмп, които не са се променили под влияние на отговорностите на президентския пост. „Той е толкова лош, колкото и преди, и дори по-лош.

„Жалко“, каза Де Ниро. Актьорът заяви, че лидерът на САЩ „е на път към фашизма“ и припомни, че едно време обществеността е смятала също, че поведението на Мусолини и Хитлер е смешно, докато не получили пълна власт.

Де Ниро е обезпокоен и от влиянието, което в момента Тръмп има върху младежите, способни в бъдеще да отидат много по-далеч от сегашния лидер на САЩ. Омразата на актьора към американския президент датира от доста дълго време. Преди време при връчването на театрална награда Де Ниро напсува Тръмп.

Източник: http://inews.bg/Свят/Робърт-Де-Ниро-обвини-Тръмп-в-расизъм_l.a_c.371_i.614748.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box