Трибуна / Новини / Решено! Македония става Северна

Решено! Македония става Северна

Република Северна Македония е името, за което се договориха двамата премиери, а съответният договор, който ще сложи край на десетилетния спор между двете страни Зоран Заев и Алексис Ципрас ще подпишат през уикенда. Това по всяка вероятност ще се случи тази събота в Преспа, на гръцка територия, съобщават гръцки медии, предаде БГНЕС.

Все пак всичко ще стане по-ясно след днешния телефонен разговор между двамата министър-председатели, който гръцките медии определят като изключително важен. Някои от заглавията са следните: „Днес скопският проблем приключи“, „Северна Македония е договореното име“…

Според кореспондента на МИА в Атина, след като бъде договорено окончателно споразумението, гръцкият министър-председател се очаква да информира първо президента на страната, а след това и лидерите на политическите партии.

По отношение на подписването на договора, поради препълнената програма на двамата премиери и депутатите през следващите дни, медиите в Гърция коментират, че по време на уикенда, вероятно в събота, би могло Зоран Заев и Алексис Ципрас да се срещнат в Преспа, на територията на Гърция и да официализират това, което днес ще договорят по телефона.

Източник: http://inews.bg/Свят/Решено-Македония-става-Северна_l.a_c.371_i.594933.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box