Трибуна / Новини / ООН изпраща американец да укротява Пхенян

ООН изпраща американец да укротява Пхенян

Помощник-генералният секретар на ООН по политическите въпроси – американецът Джефри Фелтман, ще направи официално посещение в Северна Корея, съобщи говорителят на световната организация Стефан Дюжарик. Това е първото посещение на Фелтман в тази страната откакто пое функциите си през 2012 г., се уточнява в съобщението, предаде БГНЕС.

В Пхенян той ще се срещне със севернокорейски ръководители и ще разговаря с тях по „въпроси от взаимен интерес и загриженост“, добави говорителят на ООН. Той не можа да каже дали представителят на световната организация ще се срещне със севернокорейския ръководител Ким Чен Ун. Той ще се срещне с чуждестранни дипломати и екип на ООН, разположен в Северна Корея с хуманитарна мисия. Джефри Фелтман ще посети няколко обекта, където ООН осъществява свои проекти, добави Дюжарик и уточни, че посещението му ще протече основно в района на Пхенян.

Визитата на Фелтман е по покана на Северна Корея, направена по време на Общото събрание на ООН през септември. След Северна Корея Фелтман ще посети Китай, но говорителят на ООН не уточни на кои дати ще стане това. Посещението му в Северна Корея идва шест дни след изстрелването на междуконтинентална балистична ракета от Пхенян, която според севернокорейците може да удари която и да е било точка от континенталната територия на САЩ.

Източник: http://inews.bg/Свят/ООН-изпраща-американец-да-укротява-Пхенян_l.a_c.371_i.579713.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box