Трибуна / Новини / Ново 20 в САЩ: Сега пък руснаците не били повлияли на президентските избори

Ново 20 в САЩ: Сега пък руснаците не били повлияли на президентските избори

Пореден обрат в САЩ по отношение на съмненията, че Русия се е намесила и е повлияла на президентските избори, които Доналд Тръмп спечели в края на миналата година. Докато до съвсем скоро се спореше има ли такова нещо или не, а в края на миналата седмица дойде и директното обвинение към Москва, че е осъществявала определени действия в тази посока, сега пък теорията бе напълно отхвърлена.

Според финансовия министър на САЩ Стивън Мнучин намесата на Русия изобщо не е повлияла на резултата от последните президентски избори в САЩ. Той призна, че е видял информацията на разузнавателните служби по въпроса и именно на базата на нея изказва такова твърдение. „Аз няма да коментирам никаква конфиденциална информация, която видях. Но позволите ми ясно да кажа, че никой не смята, че това е повлияло на изборите. И така, каквото и да стане, не е имало никакво въздействие (върху изборите)“, казва той.

В тази връзка Мнучин препоръчва темата вече да бъде забравена, а обществото да насочи вниманието си към много по-важни за него неща в политиката на щатските власти. „Ето защо аз мисля, че американска общественост е готова да мине към по-важни въпроси: данъчната реформа, външната политика и националната безопасност“, каза Мнучин в интервю за телевизия CBS.

По думите му Доналд Тръмп също вярва на информацията на разузнаването. Освен това вниманието на президента при общуването му с Путин на азиатско-тихоокеанския форум във Виетнам бе съсредоточено върху „такива много важни въпроси като Северна Корея и Сирия“, за чието разрешаване Вашингтон трябва да работи с Москва, защото страните „имат общи цели“. „В момента това е важното“, подчерта финансовият министър.

По време на форума във Виетнам Путин и Тръмп имаха възможност да проведат втората си официална среща след първата в Германия преди няколко месеца. Това обаче не се случи, въпреки че предварително бе обявено, че ще бъда направен опит за организиране на официален разговор. В крайна сметка обаче такъв не се състоя. Въпреки това обаче двамата световни лидери успяха да поговорят в кулоарите.

Източник: http://inews.bg/Свят/Ново-20-в-САЩ-Сега-пък-руснаците-не-били-повлияли-на-президентските-избори_l.a_c.371_i.577732.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box