Трибуна / Новини / Нов атентат в индонезийския град Сурабая

Нов атентат в индонезийския град Сурабая

Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по големина в страната. Нападението е извършено срещу местната централа на полицията. Атаката е извършена от мъж и жена, придвижвали се мотоциклет-бомба. Ранени са четирима полицаи и шестима местни граждани.Кадри от охранителна камери показват как двама полицаи спират мотоциклета с мъжа и жената на входа на сградата, преди бомбата да е детонирана. Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден след като шестима атентатори камикадзе атакуваха три църкви в същия град. Те загинаха, както и още осем души. Ранени бяха около 40 души. Терористичната организация Ислямска държава пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията уби предполагаем ислямист след взрив в апартамента му в Сурабая, при който загинаха съпругата и едно от децата му. След взрива полицията дошла на мястото и влязла в апартамента, където заварила предполагаемия ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които нарече „действия на мерзост и страхливост“ и обеща да се прокара по-бързо нов закон за борба с тероризма, за да се води борба срещу ислямистките организации в страната.

Източник: http://inews.bg/Свят/Нов-атентат-в-индонезийския-град-Сурабая_l.a_c.371_i.592613.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box