Трибуна / Новини / Мей ще иска от парламента в Лондон още време за преговори с Брюксел

Мей ще иска от парламента в Лондон още време за преговори с Брюксел

Преговорите между Лондон и Брюксел са в „решаващ етап“ и ние трябва да останем спокойни. Това ще каже днес премиерът Тереза Мей пред парламента. И за пореден път ще изрази убеждението си, че може да бъде постигната такава сделка, която и британските депутати да одобрят, предаде БНТ.

Седмичната среща на премиера Тереза Мей с министрите й вече започна, а в ранния следобед тя ще говори пред парламента. Очакванията са, че ще поиска още няколко седмици за да опита да договори промяна на споразумението с Евросъюза за напускането на Великобритания, и по-конкретно в частта му за предпазния механизъм за ирландската граница. Всичко това въпреки многократно изказаното от Брюксел мнение, че документът не подлежи на коментар или предоговаряне.

В британските медии се появи информация, че се очаква гласуването на спогодбата да бъде преместено на 27 февруари, вместо както беше планирано на 14 февруари.

Мей трябваше да говори пред депутатите утре, но измести изявата си с ден по-рано. От офиса ѝ поясниха, че искат депутатите да имат време да „осмислят“ предложенията на Мей.

Според информация на „Дейли телеграф“ днес Мей ще изключи възможността Великобритания да остане част от европейския Митнически съюз след „развода“ с Евросъюза. Именно това иска опозиционната Лейбъристка партия, за да подкрепи правителството. А според мнозина анализатори Мей нарочно бави гласуването, за да остави на депутатите само две възможности – да подкрепят договореното от нея с Брюксел или се готвят за твърд Брекзит, тоест напускане Евросъюза на 29 март без сделка.

Източник: http://inews.bg/Свят/Мей-ще-иска-от-парламента-в-Лондон-още-време-за-преговори-с-Брюксел_l.a_c.371_i.618754.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box