Трибуна / Новини / Ликвидираха британска джихадистка в Сирия

Ликвидираха британска джихадистка в Сирия

Британката Сали Джоунс, която е известна с прякора „Бялата вдовица“, сражавала се в редиците на терористичната групировка „Ислямска държава“, бе убита днес от американски дронове в град Рака, Сирия. Това съобщава вестник Times, позовавайки се на свои източници от британското правителство, предде БГНЕС.

„Предположението, че Сали Джоунс и синът й са мъртви, по всяка вероятност е вярно“, твърди един от информаторите на медията, като уточнява, че тя е била уцелена от безпилотен самолет на американската армия, докато се е опитвала да избяга с 12-годишния си син от обсадата в сирийския град. Правителствен източник на The Sun също потвърди тази информация и обяви, че новината е „приятно облекчение“.

БГНЕС припомня, че историята на „Бялата вдовица“ бе за първи път разпространена от арабския вестник „Ал Хаят“ през юли тази година. Според медията 45-годишната британска гражданка и майка на две деца се е развела с първия си мъж заради двойно по-млад от нея мюсюлманин, пребиваващ в Бирмингам. След като е приела исляма, тя се е преместила в Сирия и се е превърнала в помощница на своя мъж, който според данните е Джунейд Хусеийн – един от най-висшестоящите вербовчици на групировката, който е участвал за подготовката на най-малко 12 атентата в Европа.

Източник: http://inews.bg/Свят/Ликвидираха-британска-джихадистка-в-Сирия_l.a_c.371_i.574936.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box