Трибуна / Новини / Лавров: ЕС и НАТО са заплаха за сигурността на Европа

Лавров: ЕС и НАТО са заплаха за сигурността на Европа

Политиката на Европейския съюз и НАТО на Балканския полуостров  заплашва сигурността на Стария континент, каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде ТАСС.

Първият дипломат на Москва пред гръцки вестник заяви, че политическият блок и военният съюз извиват ръцете на страните в Югоизточна Европа. „На тези държави се поставя ултиматум. „Трябва да решите дали сте с Москва, или с Брюксел и Вашингтон“, коментира той. „Това прокарва нови разделителни линии във взривоопасния район и подкопава сигурността в цяла Европа“, каза още министърът.

За пример Лавров посочи Македония. „ЕС и САЩ форсират Скопие да приеме възможно най-скоро време Преспанското споразумение, за да може балканската страна да стане член и на ЕС, и на НАТО. Това че референдумът на 30 септември за новото име на Македония (който нямаше задължителен характер) се провали, няма значение“, каза още дипломатът. „Тази прибързаност е продиктувана от силното желание на кръгове във Вашингтон Македония да бъде завлечена в НАТО“, посочи той.

Източник: http://inews.bg/Свят/Лавров-ЕС-и-НАТО-са-заплаха-за-сигурността-на-Европа_l.a_c.371_i.610842.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box