Трибуна / Култура / Художникът Елена Темелкова представя „Настроения в живопис“
Елена Темелкова

Художникът Елена Темелкова представя „Настроения в живопис“

Елена Темелкова ще открие самостоятелна изложба в галерия „Кракра“ на 11 юни. Художничката ще представи пред любителите на изобразителното изкуство в родния си град нови свои творби, рисувани след последната й изложба миналата година. Платната са живопис и са предимно абстрактни. Тематиката се разнообразява от познатите вече на публиката пейзажи от екзотичния остров Хиос. Изложбата ще включва 15 творби, повечето от които са непоказвани досега. Този път авторката няма да изложи рисуван текстил, който е характерна техника за нея, и ще се покаже в нова светлина.
Последната голяма изложба на Елена Темелкова беше миналата година в галерия „Околийска къща“ в Дупница. Преди това тя се представи и пред публиката в Перник.
Елена Темелкова е завършила НХА в София в класа на проф. Марин Върбанов, специалност „Текстил и мода“. Член е на СБХ. Работи в областта на монументалната текстилна пластика, живопис върху коприна, интериорен текстил, уникални рисувани облекла и аксесоари. Автор е на 17 самостоятелни изложби и 4 авторски ревюта с рисувани уникални облекла. Участвала е в много сборни изложби в Перник, София и Варна. Организатор е на Международния живописен пленер „Рударци“ и е участвала в много международни пленери. Нейни картини са притежание на галерии и частни сбирки в страната и чужбина – Германия, Франция, Сърбия, Кипър и др.

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box