Трибуна / Новини / Финансовата криза струва 60 млрд. евро на германците

Финансовата криза струва 60 млрд. евро на германците

Финансовата криза е струвала няколко десетки милиарда евро на германските данъкоплатци. Това стана ясно от отговор на депутатски въпрос, зададен на германското правителство от ПГ на „Съюз 90/Зелените“, предаде „Зюддойче Цайтунг“ и БГНЕС.

Разходите на държавния бюджет в края на 2017 г. са достигнали 59 милиарда евро. Тази сума включва предоставянето на гаранции, заеми и вливания в капитала. Но посочената сума е ориентировъчна, защото предоставянето на финансова помощ не е приключило, се посочва в отговора. Новите данни показват, че държавните разходи могат да надхвърлят 68 милиарда евро.

„Банковата криза в Германия още не е приключила“, заяви експертът по финансовите въпроси в ПГ на „зелените“ в Бундестага Герхард Шик. Той нарече този баланс разорителен. Според него всяко 4-членно германско семейство е платило за спасяването на банкрутиралите банки над 3000 евро. Към това трябва да бъдат добавени и косвените издръжки на банковата криза, по-конкретно последиците от политиката на нулеви лихви, смята експертът. 

Източник: http://inews.bg/Свят/Финансовата-криза-струва-60-млрд-евро-на-германците-_l.a_c.371_i.602915.html

Коментирай!

Loading Facebook Comments ...

Коментирай

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Моля, въведете символите в полето!

Please type the characters of this captcha image in the input box